Volt fideszes is támogatja a baloldal egyik üdvöskéjét

Volt fideszes is támogatja a baloldal egyik üdvöskéjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kétharmadot technikailag megbuktató Kész Zoltán bejelentette, újra elindul a választáson Veszprémben. Várja a támogatókat.

Elég széles merítésben talált támogatókat maga mögé Kész Zoltán független parlamenti képviselő, aki bejelentette, indul a jövő évi választásokon Veszprémben. Kész volt az, aki civil jelöltként, baloldali támogatással nyerte meg a 2015-ös időközi választást, amivel megbukott a kétharmad. Kész a bejelentéssel beelőzte a pártokat, ahol még csak formálódik az együttműködés, de azt mondják, a korábbi győzteseken nem változtatnának. Ide szokták sorolni Készt is.

A független képviselő egy közelményben azt írta, Debreczenyi János korábbi Fidesz-KDNP-s politikus és polgármester, Dióssy László, Veszprém egykori, szabaddemokrata polgármestere, Kuti Csaba, a megyei közgyűlés volt, MDF-es elnöke, Zongor Gábor a megyei közgyűlés korábbi, szocialista elnöke és Maróti Rezső, a megye utolsó tanácselnöke egyaránt támogatja, hogy ő legyen a közös, ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje.

"Biztos vagyok abban, hogy ha a pártok hallgatnak rájuk, és megértik a választók kormányváltó akaratát, akkor közös ellenzéki jelöltként a 2015-ös, kétharmadbontó sikerhez hasonlóan tavasszal is képes leszek legyőzni a Fidesz soros jelöltjét" – írta közleményében Kész.

Hozzászólások