"Ha megnyomod a gombot, akkor baj lesz": előkerült egy videó a kőbányai bankrablásról

"Ha megnyomod a gombot, akkor baj lesz": előkerült egy videó a kőbányai bankrablásról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A rabló fegyvert fogott a bankfiók egyik dolgozójára, a másikat pedig azzal fenyegette, hogy baj lesz, ha meg meri nyomni a vészjelző gombot.

A hétfői RTL Híradóban bemutattak egy mobiltelefonos felvételt, amit valószínűleg az egyik ügyfél készített a múlt csütörtöki kőbányai rablásról.

A rabló furcsán mozgott és a beszéde is lassú volt, de minden mozdulatra figyelt.

„Nézz ide, Szőke! Ha megnyomod a gombot, akkor baj lesz” – mondta a bankfiók egyik dolgozójának.

A felvételről kiderül, hogy a pisztoly látványától sokkos állapotba kerültek azok, akik bent ragadtak a bankban. „Ezt nem hiszem el, nincs biztonsági őr itt” – mondta valószínűleg egy ügyfél. „Nincs! Maradj!” – válaszolta valaki neki.

A mobiltelefonos videót egy néző juttatta el az RTL Híradó szerkesztőségének – hangzott el a tudósításban. A felvétel akkor ért véget, amikor többen menekülni próbáltak.

Végül senki sem sérült meg, és a támadót is elkapták a bankhoz legközelebbi kereszteződésben Kőbányán. Egy érkező kisteherautó elé ugrott, elütötték. Előtte két rendőrbe is belebotlott.

Az RTL Híradó szerint a férfi két és félmillió forintot zsákmányolt. Saját bevallása szerint azért rabolt, mert egy betegség miatt nem tudott elmenni dolgozni – nyilatkozta az ügyvédje a rabló előzetes letartóztatása után. Bajáky Tamás szerint védence rendszeres kezelés alatt áll, olyan súlyos kézsérülése van, ami miatt munkaképtelen volt az elmúlt hónapokban.

A férfi visszaesőnek számít, mert korábban emberölés kísérlete miatt kilenc évre ítélték. Két másik eljárás jelenleg is folyamatban van ellene, garázdaság miatt.