Nekiment Gyurcsánynak a Magyar Idők főszerkesztője

Nekiment Gyurcsánynak a Magyar Idők főszerkesztője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Gajdics Ottó vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a DK elnökével szemben.

A testület elnöke, Hargitai János (KDNP) az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében kifejtette, Gajdics Ottó erről szóló elektronikus levele péntek délután érkezett meg hozzájuk, míg a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének e-mailen küldött beadványát szombat reggel kapták meg.

A Magyar Idők szombati számában közölte, főszerkesztőjük azt kérte a mentelmi bizottságtól, ellenőrizzék a Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában foglaltak valóságtartalmát, kérjék be tőle a vagyonnyilatkozatában feltüntetett vagyoni, jövedelmi és érdekeltségi viszonyokat igazoló dokumentumokat. Ha a bizottság azt állapítja meg, hogy a képviselői kötelezettségét Gyurcsány Ferenc szándékosan mulasztotta el, vagy a vagyonnyilatkozatban lényeges adatot, tényt szándékosan valótlanul közölt, akkor mondja ki az összeférhetetlenséget – fogalmazott Gajdics Ottó.

A lap korábban arról írt, hogy a DK elnöke valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le, ugyanis nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amelyet Bécsben egy elitbankban, a Schoellerbank AG-nál helyezett el. Erről Gyurcsány úgy nyilatkozott, a kérdéses tétel értékpapír-befektetés, amelyet korrekten feltüntetett vagyonbevallásában. Ezután Facebook-oldalán újabb bejegyzésben részletezte megtakarításait.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közölte, Gyurcsány Ferenc a vagyonbevallásával kapcsolatos hazug vádakra válaszolva kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást saját maga ellen. "Világossá kívánja tenni, hogy nem ő, hanem Orbán miniszterelnök rejtegeti vagyonát, nem az ő feleségének van temérdek földje, nem az ő apja lett dúsgazdag vállalkozó, nem az ő veje ellen folytat vizsgálatot az EU, nem az ő kebelbarátja lett gázszerelőből Magyarország egyik leggazdagabb embere" – fejtette ki a szóvivő.

A DK politikusa közleményében azt állította, hogy a Magyar Idők főszerkesztője húsz perccel Gyurcsány Ferenc szombat reggeli Facebook-posztját követően kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. "Nincs szebb, mint amikor a kormánymédia katonái szakmai, erkölcsi öngyilkosságot követnek el, mert hazudnak, reggel, délben és este" – fogalmazott Gréczy Zsolt.

Hozzászólások