szerző:
hvg.hu

Naiv volt a Vice riportere, amikor azt gondolta, jó ötlet angolul kérdezni a felcsúti oligarchát.

Nem volt hajlandó válaszolni Mészáros Lőrinc az HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Vice készítőinek, sőt, mintha az angol kérdés megértése is problémát okozott volna neki – írtuk meg, miután kikerült egy videó a felcsúti képviselő-testület ülésére igyekvő polgármesterről. Most úgy tűnik, a helyzet még ennél is keményebb.

A Hír TV felrakott ugyanis egy videót a Facebookra, ezen pedig látható, hogy a külföldi tudósító még az ülésteremben is megpróbálta kérdezni Mészárost. Amikor arról kérdezett angolul, hogy az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatának van-e köze az üzleti sikereihez, Mészáros annyit mondott neki magyarul:

Menjen haza a saját országába és ott kérdezősködjön.

A polgármester azt egyébként elárulta, mielőtt rácsapta volna az autója ajtaját az újságírókra: egy kormányváltás után még sikeresebb vállalkozó lenne.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!