A Legfőbb Ügyészség szerint nincs nyomozás a letelepedési kötvények ügyében

A Legfőbb Ügyészség szerint nincs nyomozás a letelepedési kötvények ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A G7 portál szerint az ügyészség vette át a nyomozást a letelepedési kötvények ügyében, a Legfőbb Ügyészség szóvivője viszont azt közölte, hogy az ügyészség nem nyomoz.

Nincs ügyészségi nyomozás a letelepedési kötvények ügyében – közölte szerdán a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza az MTI-nek a G7.24.hu portál keddi cikkére reagált, amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbküldte az ügyészségnek a letelepedési kötvényprogrammal kapcsolatos nyomozást, és a továbbiakban az ügyészség nyomoz a letelepedési kötvények ügyében.

A G7 emlékeztetett: a Transparency International Magyarország még februárban tett feljelentést a gazdasági portál cikke nyomán, amelyben arról írtak, Rogán Antal és Bánki Erik fideszes politikusok bizottsági elnökként hivatali visszaélést követtek el.

A letelepedési kötvényprogramban az Országgyűlés gazdasági bizottsága adta meg a közvetítő cégeknek a kötvényjegyzési engedélyt. Az ezt szabályozó törvény értelmében a parlamenti testületnek kellett a kérvényekről szavaznia, de a lap birtokába került dokumentumok szerint több esetben is a bizottság elnöke döntött egy személyben.

Előbb Rogán Antal, majd miniszteri kinevezése után párttársa, Bánki Erik nem vagy módosított formában vitte a testületi ülésekre a cégek kérvényeit. A cikk alapjául szolgáló dokumentumokat a gazdasági bizottságtól kapta meg a G7, miután megnyerték a bíróságon az ezzel kapcsolatos adatigénylési pert.