Így úszott nyakig vízben Hajdúszoboszló központja a csőtörés után – videó

Így úszott nyakig vízben Hajdúszoboszló központja a csőtörés után – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Híradó szerint a szombati csőtöréskor akkora nyomáskülönbség keletkezett, hogy a városban hat másik helyen is eltört a vízvezeték. Körülbelül 25 ezer háztartás maradt víz nélkül. A sérült vezetékszakaszt várhatóan jövő héten cserélik ki.

Összesen huszonötezer háztartás maradt víz nélkül szombaton, Hajdúszoboszlón. A belvárosban szombaton eltört egy főnyomócső, ami egy időre az egész városban megbénította a vízszolgáltatást. Körülbelül 4000 köbméter víz hömpölygött a város parkjában – számolt be az RTL Híradó vasárnap.

A víz szinte percek alatt elöntötte szombat délelőtt a belváros egyik parkját. A helyiek sokáig csak találgatták, miért nincs víz a lakásokban.

Az illetékes vízmű vezetője elmondta, hogy egy 500 milliméteres gerincvezeték tört el Hajdúszoboszló központjában. Körülbelül négyezer köbméter víz szabadult el a főtér környékén, és az egész város, nagyjából 25 ezer háztartás víz nélkül maradt.

Az RTL Híradó úgy tudja: több mint hatvanéves a vezeték, ami megadta magát. Az áradat közelében rendezvényt, egy gasztronómiai fesztivált tartottak, egy asszony jelezte az egyik hangosítónak, hogy ömlik a csatornából a víz, ami elért egészen a standokig. Több centi magasan állt a víz a közeli játszótéren is.

Több órába telt a hiba elhárítása, de még nincs minden rendben. A csőtöréskor keletkezett nyomáskülönbség miatt a városban még hat másik helyen eltört a vezeték, a sérült vezetékszakaszt várhatóan jövő héten cserélik ki.