Pintér Sándor családi cége csapott le Kulka János házára

Pintér Sándor családi cége csapott le Kulka János házára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

A belügyminiszter lányainak többségi tulajdonában van az a cég, amely megvásárolta a színművész budai házát. A kft.-ben egy ciprusi hátterű cég a kisebbségi tulajdonos, Pintér felesége pedig az ügyvezető.

Címlapon hozta pénteken a Blikk, hogy Kulka János eladta budai házát. A bulvárlap természetesen ennek hatásvadász részét ragadta meg, és névtelen „közeli ismerősökre” hivatkozva elsősorban arról írt, hogy így akar új életet kezdeni a 2016-ban súlyos stroke-on átesett színművész. A házról csak annyi derült ki, hogy Budán, „nagyon jó helyen” található, és „igazi ékszerdoboz”.

Csakhogy a polgári jogi ügyletnek politikai szála van, a híres művész ingatlanát ugyanis a Pintér Sándor családjának többségi tulajdonában lévő Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. vásárolta meg – derül ki a földhivatali nyilvántartásból. Az adásvételt 2017 utolsó napjaiban jegyezték be, vagyis a bulvárlap beállításával szemben nem mostanában történt.

A ház kizárólagos tulajdonosa az Immobil 2000 Kft., teljesen tehermentes, és valóban Buda egyik legfrekventáltabb részén található a 252 négyzetméteres ingatlan.

Pintértől Garancsiéhoz, majd vissza

Az ingatlanforgalmazással és -bérbeadással foglalkozó, mezőkövesdi székhelyű cég régóta Pintér Sándorhoz köthető: korábban a belügyminiszter kizárólagos tulajdonában volt, majd 2010-ben értékesítette két cégnek. Méghozzá nagyobb részben az Orbán Viktorhoz közel álló Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kalamata 2007 Kft.-nek, míg a kisebbségi tulajdonos az S. Racing Kft. lett.

Csakhogy 2013-tól a cég megint Pintér családjához kerül, a lányai vásárolják meg, így a jelenlegi tulajdonosai Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pappné Pintér Ildikó. Az ügyvezető pedig a belügyminiszter felesége, Pintérné Eötvös Ildikó.

A Pintér lányok részesedése több mint 90 százalék a cégben, azonban negyedik, kisebbségi tulajdonosa a Cratis Zrt. lett 2017 augusztusától. A Cratisról korábban az Átlátszó írt, mivel annak ellenére jutott neki uniós támogatásból, hogy ciprusi/offshore háttere van.

Januárban írtunk arról, hogy Pintérék cége újabb ingatlanos vállalkozásokba vásárolt be – erről itt olvashat tovább.

Kerestük Kulka Jánost az asszisztensén keresztül, de a színművész nem akart nyilatkozni.

©

 

Hozzászólások