Ungár Péter: Propagandával nem lehet a propaganda ellen harcolni

Ungár Péter: Propagandával nem lehet a propaganda ellen harcolni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP politikusa egyik újonnan vásárolt lapjának adott interjút. Ungár úgy látja, a vidéki sajtó eszköz, nem pedig cél.

Ahogy korábban megírtuk, vidéken terjeszkedik Ungár Péter médiahálózata, ehhez tartozik a politikus által csak nemrég megszerzett szentgotthárdi honlap, a 9970.hu is. Az LMP-s képviselő a vásárlás apropóján most interjút adott a lapnak.

Arra a kérdésre, hogy akkor a 9970 mostantól pártlap lesz-e, azt mondta, nem.

Világos és nagyon egyértelmű világképpel rendelkező lap lesz, de ahogy én azt sem gondolom, hogy létezik objektív újságírás, úgy abban sem hiszek, hogy a propagandának egy másik propaganda lenne az ellenszere. Sőt, ez a lap elsősorban azoknak fog szólni, akiknek elege van a mindent leegyszerűsítő propagandából.

– fogalmazott Ungár.

A politikus arról is beszélt, hogy egy ideje már gondolkodott azon, hogy befektet a vidéki nyilvánosságba, az április 8-i választás pedig tovább erősítette ezt a tervét.

"Az ellenzék úgy viselkedik, mintha az ország csak és kizárólag Budapestből állna, a Fidesz meg közben nevetve hozza az újabb kétharmadot" – mondta, hozzátéve, hogy az ellenzéknek akkor van esélye, ha minden egyes választót ugyanannyira fontosnak tart majd, "ehhez viszont szükség van arra, hogy mindenkihez el tudjuk juttatni az üzeneteinket".

Ungár azt is mondta, hogy ellenzéki politikusként az a célja, hogy leváltsa a Fideszt, ehhez "a vidéki sajtó eszköz és nem cél, de szerintem a legfontosabb eszköz".

Az interjúban megerősítette, hogy tovább kíván terjeszkedni a médiapiacon, de azt nem tudni, hogy ezt már meglévő újságok felvásárlásával, vagy teljesen új lapok indításával tervezi.

"Folynak az egyeztetések, így részletekről nem szeretnék beszélni, de az biztos, hogy az én szívemhez Szombathely városa nagyon közel áll, így garantálhatom, hogy ott is lesz olyan lap, amely rá fog kérdezni például arra, hogy miért válik minden közepes eső után kajakpályává a város" – mondta.

Ungár arról is beszélt, hogy "a sajtó sajnos vagy nem sajnos, de egy költséges műfaj, pénzügyileg pedig a Fidesszel nem lehet felvenni a versenyt". Hozzátette, hogy sokszor elmondta, mivel jelentős vagyont örökölt, így pontosan tudja, hogy a felelőssége is nagyobb. "Ezért ami tőlem telik, azt megpróbálom megtenni".

Hozzászólások