Aceton, lónyugtató, ketamin, körömlakklemosó: ezt szívják a Hős utcai gettóban

Aceton, lónyugtató, ketamin, körömlakklemosó: ezt szívják a Hős utcai gettóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már reggel 6 körül sorok állnak a Hős utcai dílerek előtt a varázsdohányért, egy vásároló szerint amikor ő ment, hatvanan álltak sorba anyagért.

Jani 20 éves, hajléktalan és munkanélküli, hónapok óta napjában többször is megfordul a Hős utcában, ahol nemrég a hvg.hu riportere is járt. Már ismerik ott Janit, anyagért megy a 15/A vagy a 15/B épület valamelyikébe, nagyban megy ott a drogbiznisz.

A Hős utcában járt a Házon kívül stábja is és a varázsdohány, az egyik legújabb és legmocskosabb kábítószer nyomába eredtek, ami emberi zombivá változtatja a fogyasztókat. Akárki nem juthat be a gettóba, az RTL Klubnak azonban rejtett kamerával sikerült felvételeket készíteniük.

A varázsdohány nem más, mint sima dohány, lefújva talán lónyugtató porral, ketaminnal, vagy ki tudja, mivel – ezért hivatalosan nem is minősül kábítószernek. Jani, a Házon kívül másik megszólalója azt mondta a varázsdohányról, nem tudja, mi van benne, össze-vissza raknak bele mindent, annyit tud róla, hogy van benne aceton, körömlakklemosó, meg valamilyen por.

Amikor Jani anyagért ment reggel 8 körül, azt mondta, 60 ember állt sorba előtte, hogy kábítószerhez jusson. A vásárlás gyorsan megy, kézben ott az előkészített 500 forint, cserébe jár először egy darab újságpapír, majd egy másik embertől bele mindenféle szerekkel leöntött, leszórt dohány. A művelet szó nélkül, néhány másodperc alatt lezajlik.

Az igazi kihívás azonban nem a vásárlás, hanem az, hogyan viszik ki a fogyasztók a rendőrökkel teleszórt gettóból a szert. Jani szerint vannak, akik kézben vagy zsebben, de ez nem jó megoldás. Zokniban sem az igazi, igazoltatásnál ugyanis a cipőt is levetetik. Ő alsónadrágba rejtve hozza ki. „Ha fóliában adják, azt össze lehet nyomni és azt fel szoktam tenni a szájpadlásomra és így elterítem. És igazoltatnak, és ugyanúgy beszélek, csak nem nyitom ki annyira a számat.”

 

(RTL Klub / Házon kívül, kép: Kaufmann Balázs / hvg.hu)

Hozzászólások