szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc tévéjében szólalt fel a Kossuth-díjas dalszerző.

Még a forradalom emléknapján sem volt rest megosztani gondolatait a kultúráról Kovács Ákos dalszerző, aki ezúttal a Echo TV Jó reggelt! című műsorában hangoztatta szavait.

Ákos szerint liberális uralom jellemzi a kultúra minden területét, a lázadás ma pedig az, ha valaki konzervatív. Szerint ha lassan is, de „becsorog” a helyére szent forradalmunk akár a történelem által, akár a művészek, vagy televíziós műsorok által.

Ákos arról is beszélt, hogy évszázadokon keresztül a hazafiság, a szerelem, a szakralitás tematikája adta a művészetek alapját, ma viszont már minden a tárgya, csak ez nem.

Azok a politikai erők, akik ma konzervatívnak nevezik magukat, picit később lettek konzervatívok, mint én. Mit hoztam magammal a gyerekkoromból? Azt, hogy nem szeretjük a kommunistákat, de nem lehet róla beszélni. Egyféle narratívát mondtam, kölyökkoromban is azt mondtam, ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik, ez máig így van. A kommunisták szellemi utódjairól is beszélek

- mondta Ákos.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Ritka luxusautót kaptak el a határon

Ritka luxusautót kaptak el a határon