szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A parlamentben botrány tört ki, az ellenzék megpróbálta blokkolni az ülést, de a Fideszt nem lehetett megállítani, a kormánypárti többség megszavazta a rabszolgatörvényt.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Az ülést vezető Latorcai János nem tudta a pulpitusról vezetni az ülést, mert az ellenzék elállta az útját, ezért a levezető elnök a Fidesz politikusainak védelmező gyűrűjében, a helyéről, a parlamenti patkóból irányította a szavazást. Rengeteg kérdés volt ma a Ház előtt, közte a rabszolgatörvény is,

amit elfogadott a Fidesz-többség.

Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

A szavazás során az ellenzék a Himnuszt énekelte, majd azt skandálták a Fidesznek, hogy hazaárulók, és azt, hogy nem hagyják. Végül az ellenzéki képviselők kivonultak a Házból.

A parlamentben szerdán kitört botrányt, illetve azt, ahogy az ellenzéki képviselők Facebook-videóban feszültek neki Orbán Viktornak, itt közvetítjük. A szavazást követően tüntetés lesz a Parlament előtt, a Kossuth téren, a törvényt a Fidesz-szavazók jelentős része is ellenzi.

A Fidesz-többség szerdán nemcsak a rabszolgatörvényt, hanem a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló javaslatot is elfogadta.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megfertőződött Pápán egy kisgyerek, bezárták az óvodát

Megfertőződött Pápán egy kisgyerek, bezárták az óvodát

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje