szerző:
hvg.hu

Itt az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az ország északkeleti harmadán néhol előfordulhat kisebb eső, az északkeleti határ mentén esetleg ónos eső, fagyott eső. A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután többnyire 2 és 10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 0 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken általában felhős idő valószínű, majd késő délelőttől észak felől csökken a felhőzet, legtovább Kelet-Magyarországon marad erősen felhős az ég. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában elszórtan, majd a Tiszántúlon helyenként várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Szombaton jellemzően felhős idő valószínű, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vastagabb felhőzet inkább keleten lehet, ott süt a legkevesebbet a nap. Helyenként várható eső, zápor, főleg a hegyekben hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan várható eső, havas eső. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Hétfőn, szilveszterkor változóan felhős idő várható, szórványosan lehet zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Kedden, újév első napján közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Párás lesz a levegő, foltokban köd képződik. A ködös tájakon szitálás, hószállingózás előfordulhat. A délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak