szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háború van, azaz a NER-nek ellenségei vannak, ez a realitás, ezzel kell szembenézni, állítja a Magyar Nemzet hasábjain a NER legjobb ismerője, a Corvinus egyetem rektora.

Az ellenséget nem kell feltalálni, az magától értetődően volt, van és lesz, írja Lánczi András a Corvinus Egyetem rektora, az Orbán-rendszerről időnként az igazságot akaratlanul kimondó filozófus. Ő jelentette ki például, hogy a NER logikájának része a korrupció. Lánczi a – címlapján megint Soros és migránsozás nélkül megjelenő – Magyar Nemzetben ír esszét a valóságról, amit szerinte tisztelni kéne. A valóság és érzékelése természetét körüljáró gondolatok után hirtelen átvált az Orbán-rendszerre: hányszor hallani, hogy a NER a gyűlöletre és az ellenségképzésre épít.

Ezt támasztanák alá a George Birnbaum szavai is – Arthur Finkelstein néhai politikai marketingguru munkatársa arról beszélt a svájci Das Magazinban, hogy teremtették meg Soros Györgyöt mint tökéletes ellenségképet a magyar közéletben a Századvéggel kötött egyéves szerződés idején. Lánczi először is leszögezi, nem találkozott a Századvég elnökeként Birnbaummal, "ami kétségessé teszi szavai hitelét számomra". Másfelől pedig arról beszél, az USA hány háborút indított csak az utóbbi 70 évben. "Aki háborúban áll, annak ellensége is van. Jó ügyért? Ki tudja?" Lánczi szerint az ellenség politikai realitás. Aki pedig azt gondolja, hogy a konfliktus elkerülése akarat kérdése, az nem érti a valóság alapkérdéseit. "Háborúk lesznek. Emiatt ellenségek is."

A NER tehát háborúban áll, ez a valóság, és ezzel inkább tisztában kell lenni, fejtegeti a magát konzervatív értékrendűnek gondolt lap konzervatív szerzője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni