"Fuck nazis!" - antifasiszták tüntetnek a Becsület napi megemlékezés miatt Budapesten - videó

"Fuck nazis!" - antifasiszták tüntetnek a Becsület napi megemlékezés miatt Budapesten - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A neonácik a Városmajorban vonultak, közben antifasiszták is tüntettek ellenük, de a rendőrök távol tartották a két csoportot.

"Get off our streets, nazis! ",

 vagyis "Takarodjatok az utcáinkról, nácik!"  - skandálták azok az antifasiszta tüntetők, aki szombat délután Budapesten tiltakoztak a "Becsület napja" szélsőjobboldali megemlékezés ellen.

©

Ahogy arról beszámoltunk, neonáci és más szélsőjobboldali szervezetek eredetileg a Várban akartak megemlékezést tartani a budapvári kitörés 74. évfordulóján, de miután ezt a rendőrség nem engedélyezte, a városmajori templomnál gyülekeztek, onnan vonultak át a városmajori magyar tábori vadász zászlóaljak világháborús szobrához. (A vonulásról készült videónkat itt nézhetik meg: >>>)

A vonulás előtt a templomnál, a Csaba utcában megjelentek az antifasiszta tuntetők - nagyjából kéttucatnyian -, a rendőrök azonban távol tartották egymástól a két csoportot - jelentette tudósítónk a helyszínről:

 "A tőke és a fasizmus jegyesek" címmel meghirdetett demonstráció a Széll Kálmán téren folytatódott, itt már tudósítónk szerint nagyjából 50-en gyűltek össze délután, és egyre hangosabban skandáltak. Így nézett ki a tér délután négy órakor:

 Tudósítónk jelentése szerint a téren rendőrök igazoltattak egy Hitler-pólót viselő férfit (megj.: eredeti cikkünkben tévesen azt írtuk, hogy antifasiszta tüntető volt, de közben kiderült, hogy a szélsőjobboldaliak felvonulására igyekezett).

©

Frissítés: a tüntetés után feketeruhások támadtak az antifasiszták egy csoportjára:

Ultrák támadtak az antifasisztákra a Becsület napján

A Mérce értesülése szerint egy korábbi ultravezér csapata vállalta magára az antifasiszták elleni támadást:

Hozzászólások