szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budai Várban megtiltották a neonáci rendezvényt, ezért a Városmajorból indult a "Kitörés túra" - rendőri biztosítással.

A Városmajorban gyűltek össze szélsőjobboldali szervezetek, szombat délután, hogy megemlékezést tartsanak a német és a magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérletének 74. évfordulóján, miután a Budai Várban a rendőrség megtiltotta a rendezvényüket.

©

Helyszíni tudósítónk szerint a városmajori templomnál a Betyársereg, a Legio Hungaria és több más szélsőjobboldali szervezet tagjai es szimpatizánsai gyűltek össze.

©

Több külföldi társszervezet is csatlakozott, mint például az Északi Ellenállás, skandináv neonácik, ukrán és bolgár szervezetek. A rendezvényt a rendőrök biztosították.

A felvonulás útvonalának közelében antifasiszták is tüntettek, de a rendőrök távol tartották egymástól a két csoportot (a tiltakozásról készült videónkat itt nézhetik meg: >>>)

A tüntés után viszont történt atrocitás, amit vélhetően a Becsület napján résztvevők hajtottak végre:

Ultrák támadtak az antifasisztákra a Becsület napján

A Mérce értesülése szerint egy korábbi ultravezér csapata vállalta magára az antifasiszták elleni támadást:

Radikális jobboldali szervezetek több mint húsz éve emlékeznek a budai Várba szorult német és magyar csapatok 1945. február 11-én történt, a Vörös Hadsereg ostromgyűrűjéből való kitörési kísérletére. A hatóságok többször betiltották az eseményt, máskor Budapest külterületén, vagy egy nyilvánosságtól elzárt helyen, magánterületen engedték csak megrendezni, tavaly azonban a budavári Kapisztrán téren gyűlhettek össze a szélsőjobboldaliak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi