szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Manfred Weber mellett Donald Tusktól, Angela Merkeltől és Sebastian Kurztól tudakolták a CEU-n: meddig mehet el a Fidesz?

Ahogy megírtuk, nem sikerült meghekkelt plakáttal fogadnia az MSZP aktivistáinak a kedden reggel Budapestre érkezett Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét és csúcsjelöltjét, mert azt – a többi sorosozós-junckerezős hirdetéssel együtt – letakarták a ferihegyi repülőtérről a belvárosba vezető úton.

A Szabad Egyetem aktivistáinak akciója viszont, úgy tűnik, bejött. Weber ugyanis először a CEU V. kerületi campusára ment, amelynek rektori irodáját ezzel a képpel dekorálták ki:

A plakáton a készítők a magyar kormányzati kampány stílusában jelzik: "Önnek is joga van tudni, hol húzza meg a határt az EPP".

Utalnak ezzel arra, hogy bár az Európai Néppártnak már több mint tucatnyi tagja kezdeményezte a Fidesz eltávolítását a pártcsaládból, a kérdésről egyelőre hivatalosan nem tárgyaltak. Március 20-án, az EPP politikai közgyűlésén azonban napirendre kerülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Szuperolcsó parányi új villanykabrió

Szuperolcsó parányi új villanykabrió