Az MSZP-be is megpróbált beépülni a Fidesz, hogy megtudja, mit terveznek

Az MSZP-be is megpróbált beépülni a Fidesz, hogy megtudja, mit terveznek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hónapokkal ezelőtt regisztrált álnéven egy fideszes egy MSZP-s megfigyelői önkénteslistára, de nem keresték – írja legfrissebb számában a HVG.

Csak a tévéből tudják meg a Fidesz kampányáért felelős politikusok is, mit gondol a választásról elnökük, Orbán Viktor. Egy fideszes középvezető a HVG-nek arról beszélt, ő akkor hallotta először nyíltabban is Orbántól, hogy nem feltétlenül számol a néppárti szövetségesekkel, amikor Matteo Salvinivel tartott közös sajtótájékoztatót május elején. Pár nappal később azt is a hírekből tudta meg, hogy Orbán alkalmatlannak tartja Manfred Webert bizottsági elnöknek.

Az, hogy a sajtóból tájékozódnak, nem okoz fennakadást a gépezetben, ha így haladnak, most vasárnap az őszi meccset is megnyerik. A Fidesz egyik választókerületi elnöke a Dél-Alföldön nem érzi a kampány lüktetését, egy másik, szintén vidéki kormánypárti politikus azzal viccelődött, hogy szinte már magányosnak érzi magát, mert hiába jön-megy napi több száz kilométert a választókörzetében, más párt önkéntese vagy kampánycsapata nem jött még vele szemben.

Egy másik fideszes is ezt tapasztalta, és egy kevésbé etikus kísérletről is lerántotta a leplet a helyzet aláfestésére: elmondása szerint hiába regisztrált álnéven és fals adatokkal még hónapokkal korábban egy MSZP-s megfigyelői önkénteslistára, egyetlen értesítést sem kapott, hogy mit kell tennie.

További részletek a HVG e heti számában.

 

Hozzászólások