A Momentum meglepetésembere nem készült arra, hogy beszédet kell mondania

A Momentum meglepetésembere nem készült arra, hogy beszédet kell mondania

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Senki sem jósolta, hogy a Momentum két embert is küldhet az Európai Parlamentbe. Ma este mindkettőjük értékelte a sikert.

Cseh Katalinból a pártelnök, Fekete-Győr András beszéde előhívta az emléket, amikor 2015 elején felhívta valaki, igyanak meg egy kávét, van egy terve. Ez volt a Momentum alapja, egy új politikai közösség megteremtése. Azt hitte, ez a srác egy álmodozó, de az álmok néha valóra válnak. A normális emberek feladják, de vannak még olyanok, akiknek van egy álmuk – mondta beszédében a párt listavezetője, immár EP-képviselője.

Magyarországon sokan feladták, nekik vissza kell adni az álmukat, a Momentum a példa arra, hogy ez lehetséges. Reményt akarnak adni, egy víziót, új országot akarnak építeni - fogalmazott. Mostantól bárki meglátja, milyen az, amikor a Momentum felszólal a magyar parlamentben, tárgyaló fél lesz Európában. Ezt a rendszert le kell váltani, csak mi tudjuk leváltani. Ősszel kiütik az első téglát, az önkormányzati választásokon - ígérte.

Donáth Annát, a másik újdonsült momentumos EP-képviselőjét úgy konferálták fel, hogy ő akadályozta meg a Fidesz kétharmadát.

Őszinte lesz, mondta, nem készült beszéddel. Utoljára akkor érzett olyat, mint ma, amikor egy tüntetésen a Parlament fala mellé húzták. Akkor érezte először, milyen közösséghez tartozni. Ez nem az ő sikere, hanem mindenkié, aki rájuk szavazott. Több mint 300 ezer ember nem fél ebben az országban, ennyien hiszik azt, hogy két fiatal nő is képes eredményeket elérni hangsúlyozta.

Mindenkinek köszöni, elsősorban a szülőnek, barátoknak, rokonoknak, nagyszülőknek, akik mögöttük vannak. Nélkülük, az ő érzelmi támogatásuk nélkül nem menne. Most nekik kell családnak lenni, azok családjának, akik politikai árvák ma Magyarországon – mondta Donáth Anna.

Hozzászólások