Tovább keresik a Dunában a Hableány négy dél-koreai utasát

Tovább keresik a Dunában a Hableány négy dél-koreai utasát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azonosították a kedden talált holttesteket, négy utast még keresnek.

Azonosították a Hableány katasztrófájának újabb áldozatait, ezúttal a hajóroncs keddi kiemelésekor talált holttesteket – közölte a honlapján a rendőrség.

Mint írták, a dunai hajóbaleset további négy áldozata került elő kedden, amikor megtörtént a Hableány kiemelése, közülük hármat pedig már azonosítottak: két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát, akit a hozzátartozói azonosítottak.

A negyedik személy – egy gyermek – azonosítása folyamatban van. A katasztrófa dél-koreai áldozatait ugyanis ujjlenyomat alapján azonosítják, de ujjlenyomatot csak az első személyigazolvány kiváltásakor vesznek mindenkitől Dél-Koreában, a gyermeket így nem lehet ez alapján hivatalosan azonosítani. Az ő hivatalos azonosításához feltehetően DNS-minta kell.

A május 29-én a Viking Sigyn szállodahajóval való ütközés után elsüllyedt Hableány sétahajón 35-en tartózkodtak, 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar legénység. Aznap éjjel hét embert tudtak kimenteni a folyóból, és további hét embert holtan tudtak csak kiemelni.

A katasztrófa óta a Duna magyarországi szakaszán több helyen is találtak áldozatokat, illetve a Hableány roncsához lemerülő búvárok is hoztak felszínre holttesteket.

További négy dél-koreai utast azonban még mindig nem találtak meg, a kutatásban részt vevők így megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik még őket – írja a rendőrség.

Hozzászólások