Jégeső és felhőszakadás is lehet pénteken, Pest megyében már tombol a vihar

Jégeső és felhőszakadás is lehet pénteken, Pest megyében már tombol a vihar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Visegrád és Dömös között fa dőlt az úttestre, Ürömön 40 centis víz áll az egyik utcában.

Csütörtök este a szentendrei, a gödöllői, a váci és a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a pilisborosjenői önkéntes tűzoltókat is megdolgoztatja a vihar – írta honlapján a katasztrófavédelem.

Budapest és Pest megye tűzoltói Szentendréről, Visegrádról, Gödről, Pilisvörösvárról, Erdőkertesről és Ürömről is kaptak riasztást: a szentendrei, a gödöllői és a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a pilisborosjenői önkéntes egységeknek kidőlt fák eltávolítása és vízszivattyúzás ad munkát.

A 11-es főút Visegrád és Dömös közötti szakaszán egy tízméteres fa dőlt az úttestre, az ürömi Tücsök utcában pedig mintegy negyven centiméter magasan áll a víz a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztetett, hogy nemcsak csütörtökön, hanem pénteken is gyakorlatilag az ország bármely pontján kialakulhat zivatar. Csütörtök este és péntekre virradó éjjel a Dunántúl északkeleti részén és a főváros tágabb környékén a legnagyobb az esély egy-egy adott helyen zivatarra. Péntek napközben (a déli óráktól estig) ismét a középső megyékben lehet a legtöbb zivatar, melyeket elsősorban felhőszakadás kísér majd, de néhol jégeső és pár perces vad szélroham is előfordulhat.

Hozzászólások