szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Ha az ajtón kirúgják őket, az ablakon másznak vissza, és próbálnak kormányközeli emberek kegyeibe férkőzni szcientológus vállalkozások vezetői – tudhatjuk meg a ma megjelent HVG-ből.

Bár a Fidesz részéről retorikai szinten mindig is érezhető volt a szcientológusokkal szembeni bizalmatlanság és ellenszenv, az utóbbi időben sikerült az államhoz, illetve kormányközeli üzletemberekhez közel kerülnie több olyan vállalkozásnak, amelynek tulajdonosa vagy vezetője valamilyen formában kötődik az egyházhoz. Nemrégiben például az Állami Számvevőszék kötött 11 millió forintos szerződést a Beck and Partners fejvadász céggel. A társaság vezetőjét, Beck Zsoltot a sajtóban korábban többször is összefüggésbe hozták a szcientológiával (amivel kapcsolatban Beck-tiltakozásnak nem akadtunk nyomára; őt magát nem sikerült elérnünk).

A fejvadász cég felső vezetésében nem csak Beck lehet az egyetlen kapcsolódási pont a szcientológusokhoz. Ott találjuk Pári Zsoltot is, aki korábban a szcientológiához kötődő és annak tételeit követő nonprofit szervezetet, a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítványt vezette. A Beck and Partners nemcsak az ÁSZ-tól, de kormányközeli oligarchák érdekeltségeitől is nyert el megbízásokat az utóbbi időben. Mészáros Lőrinc cégeinek – például a Búzakalász 66 Kft.-nek vagy a Dereszla Bortermelő Kft.-nek – is közvetített ki munkavállalókat, akár vezetői pozíciókba is – állította a cég egyik korábbi dolgozója. Az oknyomozás további fontos részleteit a csütörtökön megjelent HVG-ben olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook