Kiütötte a bakot, több méter magas töltés szélén állt meg egy vonat Érdnél

Kiütötte a bakot, több méter magas töltés szélén állt meg egy vonat Érdnél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az egyik magánvasút mozdonya zuhant bele kishíján a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrébe.

Áttörte és lelökte a mellékvágány végéről az ütközőbakot egy mozdony Érden – számolt be az Indexnek az egyik olvasója, aki azt is írta, hogy a jármű centiméterekkel a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrének szélén állt meg.

Később Érd alpolgármestere, Simó Károly a Facebookon írt és tett közzé fotókat a történtekről. Bejegyzéséből az derül ki, hogy az eset a Velencei úti vasúti felüljárónál történt, miután a mozdony Érd Nagyállomásnál ráhajtott a mellékvágányra.

Simó posztjából az is kiderül, hogy a mozdony egy ivóvízvezeték fölött állt meg, amelyet lezárt a helyi vízmű, statikusok vizsgálják, hogy mi a további teendő.

Kerestük a MÁV-Startot az eset miatt, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy ők nem érintettek, a mozdony az egyik magánvasúté, a Train Hungaryé. Ez

az első vágányról engedély nélkül elindult, s a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd 6 tengellyel kisiklott. Nem sérült meg senki. Ez egy egyedül közlekedő magánvasúti mozdony volt, utasok nem voltak rajta, nem vonat volt! A baleset a vonatközlekedésben nem okoz gondot, veszélyes helyzet sem alakult ki. A baleset okát a szakemberek vizsgálják"

– írták. Jelezték azt is, hogy a MÁVINFORM Facebook-oldalán maguk is közzétettek a helyszínen készült fotókat.

Hozzászólások