Pikó: Belassult a nyomozás, valaki rálépett a fékre

Pikó: Belassult a nyomozás, valaki rálépett a fékre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az adatgyűjtési botrányba került csapat már szinte konspirál, a Baross utcai kampányközpontjukban nem mernek fontos dolgokról beszélni.

A tiltott adatgyűjtés miatt indított nyomozást – vagyis az ügy érdemi részét – nem érinti a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői döntése – mondta a hvg.hu-nak Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt. Az FVB annyit mondott ki, a helyi választási bizottság a Magyar Nemzetben megjelent két fénykép, illetve cikk alapján nem állapíthatott volna meg választási jogsértést. 

A rendőrség még mindig nyomoz az ügyben személyes adattal visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt, a helyi választási iroda feljelentése alapján. A Fidesz törvénysértést kiált, Pikóék ártatlannak vallják magukat.

Az ellenzéki jelölt kampányközpontjában, a Baross utcában múlt héten házkutatást is tartott a rendőrség, Udvarhelyi Tessza kampányfőnököt hosszan hallgatták meg tanúként, elvittek két számítógépet is, később pedig tanúként beidézték Erőss Gábor képviselő-jelöltet, aki szerepel a Magyar Nemzetben közzétett, aggályosnak mondott képen.

Azóta senkit sem kerestek meg, ez furcsa az előző hirtelenséghez képest. Mintha valaki rálépett volna a fékre

– mondta Pikó. A fényképen szerepel öt önkéntes, őket Pikó szerint eddig nem idézték be, ahogy arról sem tudnak, hogy a legfoglalt laptopokat átnézték volna.

A rendőrséget az elmúlt napokban a hvg.hu többször kereste, mindig annyi volt a válasz, a nyomozás folyik, gyanúsított nincs, más érdemi információt nem adtak. A kormányoldali médiában sem kiemelt téma már az ügy.

Most gőzerővel kampányolnak Pikóék, de a rendőrségi ügy lelkileg szétzilálta a csapatot, főleg a kampányfőnököt, kicsit átalakították a belső működést is. Archiválták azt a Facebook-csoportot, amelyből kiszivárgott a botrányt okozó kép, a kampányközpontban sem beszélnek meg már fontos kérdéseket. Pikó azt mondja, más kerületekben járva úgy érzi, az ellenzéki szavazók egy részénél nagyon betalált a történetük, feltételezése szerint a Fidesz nem akarja, hogy mártírrá váljon, ezért is vettek vissza a tempóból.

Hozzászólások