szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor szerint az sem világos, "kivel vitatkozik" Zugló polgármestere, ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Hétfőn írtuk meg: a  Főpolgármesteri Hivatal szerint szabálytalan, hogy Karácsony Gergely és Trippon Norbert a Közbeszerzési Bizottságban akarja kivizsgálni a patkányirtásra kiírt tendert. Kedden Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettesek közös közleményben reagáltak az ügyre, amelyben értelmezhetetlennek nevezték Karácsony Gergelynek rendkívüli közgyűlési ülés összehívására vonatkozó kezdeményezését.

Közleményükben azt írják,

érthetetlen, miért izgágáskodik"

Zugló polgármestere, mivel az üggyel kapcsolatosa  közigazgatási pernek nem is szereplője a fővárosi önkormányzat, az a Bábolna Bio Kft. és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) között zajlik.

Ahogy írták, a bíróság arról határozott, hogy eljárási hibákat lát a KDB-nél, amelynek ez ellen még felülvizsgálati kérelem benyújtására van lehetősége. A bíróság tehát az ügy érdemében nem döntött, a nyertes konzorcium alkalmasságáról nem foglalt állást, a fővárosi önkormányzat tevékenységéről semmilyen negatív állásfoglalást nem tett.Kiemelték: a bíróság a szerződést nem semmisítette meg és a referenciákat nem minősítette.

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor szerint nem világos, kivel is vitatkozik Karácsony, mivel jelen esetben jogilag gyakorlatilag a KDB állásfoglalását kérdőjelezi meg, amely szerv a beszerzési eljárás során a Bábolna Bio Kft. által indított jogorvoslati eljárásban – a referenciaigazolások tárgyában is – a fővárosi önkormányzatnak adott igazat.

Álláspontjuk szerint a fővárosi önkormányzat nem is tehetett mást, mint hogy az RNBH konzorciummal köt szerződést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

A túlsúlyos koronavírusos betegek gyakrabban kerülnek lélegeztetőgépre

A túlsúlyos koronavírusos betegek gyakrabban kerülnek lélegeztetőgépre