szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két éven át lopott meg időseket egy nő, akit most elítéltek. Megesett, hogy családsegítőnek adta ki magát, és úgy jutott be a kiszemelt lakásba, de egy esetben a társaival elkábítottak egy egyedül élő áldozatot.

Egy 43 éves nő még 2013-2015 között – máig ismeretlen társaival együtt – főként egyedül élő idős sértetteket szemelt ki, azért, hogy tőlük értékeket megszerezzen. Az ügyészség közleménye szerint a nő idősek bizalmába férkőzött, azt színlelte, hogy a sértettel vagy korábban elhunyt hozzátartozójával jó ismeretségben állt, a lakásba bekéredzkedve pedig pénzt és értéktárgyakat lopott el.

Olyan is előfordult, hogy az elektromos művek, vagy a családsegítő szolgálat munkatársának adta ki magát, illetve egyes esetekben – társaival – elkábította az egyedül élő sértettet, így rabolta ki őket. Máskor kávéfőzés ürügyén csalta ki a sértetteket a konyhába, amíg kirámolták a társai a lakást.

Az ügyészség a nő ellen több rendbeli rablás, kifosztás és lopás miatt emelt vádat. A bíróság a vádlottat a legtöbb vádpontban bűnösnek mondta ki, és mivel visszaeső, 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész a vádlott terhére, a részfelmentések miatt, a nő és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.
 
A nő egyébként jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni