Karácsony "a budapestiekhez fordul" a stadionberuházások ügyében

Karácsony "a budapestiekhez fordul" a stadionberuházások ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hogy népszavazást vagy valamiféle konzultációt szeretne, azt a főpolgármester nem részletezte.

Facebook-posztban reagált Orbán Viktor hétfői, parlamenti nyilatkozatára Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. Orbán a parlamentben ugyanis arról beszélt, hogy a kormány "nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten".

Karácsony erre azt írta, szerintem ez jó kiindulópontja az együttműködésnek, a programjához viszont ragaszkodik, ennek alapköve az, hogy presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek, elengedhetetlen a város kizöldítése, és hogy Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

Ez utóbbit kifejtve azt írta, hogy eszerint nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek, ilyen az is, hogy a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Végül azt íta:

A kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez fogunk fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessük a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

Hogy ez pontosan mit jelent, népszavazást vagy valamiféle konzultációt, azt nem részletezte.

Hozzászólások