Nem vonják meg Borkaitól az olimpiai életjáradékot

Nem vonják meg Borkaitól az olimpiai életjáradékot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amíg nincs büntetőeljárás vagy ítélet, addig mindenképp jár a magyar havi átlagbér Borkai Zsoltnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság nem tudja, a kormány pedig egyelőre nem akarja megvonni Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát. A MOB abban a közleményben, amelyben bejelentették, hogy Borkai a botránya után már nem tagja a testületnek, azt írta: az olimpiai járadékról a sportpolitikáért felelős miniszter dönt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig az Indexnek azt válaszolta: a sporttörvény szabályozza a helyzetet. Ez alapján az veszti el érdemtelenség miatt az olimpiai életjáradékát, aki büntetett előéletű, vagy próbaidőre bocsátották – ez esetben a próbaidő végéig nem kap életjáradékot. Ezen túl akkor is felfüggeszthetik a járadékot, ha valaki büntetőeljárás alatt áll. Azaz amíg a győri polgármester ügyeiben csak feljelentés született, addig kapja az életjáradékot.

Borkai Zsolt olimpiai bajnokként a mindenkori átlagkeresettel megegyező életjáradékot kap havonta. Steinmetz Ádám – szintén olimpiai bajnok – jobbikos képviselő kedden adott be egy törvényjavaslatot arról, hogy az erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot.

Hozzászólások