szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyűjtőedényeket az Erdogan-látogatás miatt szerelte le a rendőrség, nem állt le a szemétszállítás – üzent a II. kerület.

A TEK és a rendőrség biztonsági intézkedései közé tartozik a fokozottan védett személyek látogatásakor, hogy az érintett útvonalak mentén leszerelik a szemétgyűjtő edényeket (ismertebb nevükön: a kukákat). Ennek célja, hogy ha nincs szemetes, akkor egy esetleges merényletnél nem tudnak benne robbanóeszközt vagy fegyvert elrejteni.

 

A II. kerületben a török elnök útvonalán a gyűjtőedények eltűntek a fenti ok miatt. A kerületi önkormányzat a Facebook-oldalán nyugtatott meg mindenkit, hogy a köztéri kukák eltűnése nem jelenti a szemétszállítás leállását. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere pedig arról számolt be, hogy felszólította az illetékeseket arra, hogy miután hazament Erdogan, azonnal szereljék vissza a kukákat.

A TEK és a rendőrség biztonsági intézkedései közé tartozik fokozottan védett személyek látogatásakor, hogy az érintett útvonalak mentén leszerelik a szemétgyűjtő edényeket. A kukák leszerelésének célja, hogy ha nincs szemetes, akkor egy esetleges merényletnél nem tudnak benne robbanóeszközt vagy fegyvert elrejteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert

A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit