Azzal fenyegetőzött egy ajkai férfi, hogy üzemeket robbant fel

Azzal fenyegetőzött egy ajkai férfi, hogy üzemeket robbant fel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha tovább szennyezik a levegőt.

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség azt a 32 éves férfit, aki a levegőszennyezésre hivatkozással két helyi üzem felrobbantásával is fenyegetőzött.

Közölték: a férfi még októberben, a saját laptopjáról küldött fenyegető tartalmú üzeneteket a két cég hivatalos e-mail címére.

A vádlott az egyik levélben azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az üzem nem szünteti meg a város levegőjének kormosítását, akkor "hamarosan a földdel lesz egyenlő", majd a másik céget is megfenyegette, hogy felrobbantja az egész gyárat, ha továbbra is szennyezik Ajka levegőjét.

A fenyegetések nyomán mindkét cég vezetője a rendőrséghez fordult, amely rövid időn belül eljutott a férfihoz, és lefoglalta a számítógépet, melyről az üzenetek elküldésre kerültek.

Az Ajkai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – alig egy hónappal az eset után – a vádlottat bűnösnek mondta ki 2 rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében, s ezért 140 000 forint pénzbüntetésre ítélte, amelyet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vett.

Hozzászólások