szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nyírségben kezdi a 22 éves helyettes államtitkár a fiatalok megértését, ahol ifjú kereszténydemokratákkal fog találkozni.

"Mától Rácz Zsófia a fiatalokért felelős helyettes államtitkár. 22 évesen nemcsak érti a fiatalokat, de meg is fogja őket hallani" – írta közösségi oldalán szerdán Novák Katalin családügyi államtitkár és a jelek szerint Rácz nem is sokat teketóriázott, máris elindult meghallgatni az ifjúságot.

A helyettes államtitkár a Facebookon jelentette be, hogy elindult az országjárás, elsőként Érpatakon az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön egyesület és az IKSZ - Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség rendezvényén vesz részt, ahol agráriumban elő és dolgozó fiatalokkal találkozik.

Szerencsére nem kellett egyedül nekivágnia az útnak, mert az IKSZ elnöke, Nacsa Lőrinc is vele lesz. Ő azt írta, hogy olyan fiatalokhoz mennek, ahol az önkormányzatiság, az önkéntesség és a jövő lesz a téma.

Novák Katalin korábban úgy határozta meg a diploma nélküli helyettes államtitkár, Rácz Zsófia feladatát, hogy neki kell a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallania, megértenie és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítani a döntéshozó fórumokhoz. Szintén feladata, hogy a kormányzat által a magyar fiataloknak kínált lehetőségeket olyan formában juttassa el, ismertesse meg az érintettekkel, ahogy azt ők "megértik, meghallják".

Mostantól hivatalosan is van egy 22 éves egyetemista helyettes államtitkár a kormányban

Fiatalos videóval köszönt be Facebookon: „én nemcsak hallak, de értelek is!" Egy geget is elsütöttek benne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!