Honvédségi hajóval keresik ezentúl a menekülteket a Tiszán

Honvédségi hajóval keresik ezentúl a menekülteket a Tiszán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Már járőrözik a Baja nevű hajó.

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve január 13-tól folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében – írta péntek esti közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A honvédség szerint az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság, a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel, a Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte.

A honvédség hadihajós ezredének "Baja" járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében.

A hajót szombaton közúton szállítottak a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső–Szeged útvonalon.

©

Az MTI által hétfőn közzétett képsorozat szerint a Baja nevű járőrhajó hétfőn már szolgálatot teljesített a Tisza Szeged és a szerb országhatár közötti szakaszán, ahol egy menekültek által hátrahagyott gumicsónakot talált.

Újév napján 147 menekültet tartóztattak fel a hatóságok, igaz, nem Szegednél.

Hozzászólások