Orbán letárgyalta, hogy három indonéz játékos beiratkozhasson a Puskás Akadémiára

Orbán letárgyalta, hogy három indonéz játékos beiratkozhasson a Puskás Akadémiára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a magyar delegáció nem csupán gazdasági ügyekben tárgyal Indonéziában, a foci is szóba került.

Joko “Jokowi” Widodo indonéz elnökkel folytatott tárgyalásokat Orbán Viktor miniszterelnök és az őt elkísérő delegáció. Arról, hogy mi mindenről egyeztettek, nagyjából már ismert, de a helyi hírforrások szerint a két fél fociügyekről is tárgyalt.

A Jakarta Post egész konkrétan arról ír, hogy a magyar kormánynak hála évente három indonéz játékos beiratkozhat "az egyik legjobb magyar fociakadémiára". Azt nem közlik, melyik klubról van szó, de a Sepakbola nevű sportújság a Puskás Akadémiáról ír cikkében.

A 444.hu közben rábukkant egy videóra, ahol a magyar és az indonéz delegáció közti tárgyalásokról készült. Ezen – a lapnak segítő fordító szerint is – Retno Marsudi indonéz külügyminiszter említést is tesz a fociügyi együttműködésről.

Hasonló történt egyébként 2016 januárjában, amikor a kormány a mongolokkal egyeztetett különféle ügyekben. Ezután derült ki, hogy a két ország labdarúgó szövetsége szintén együttműködési megállapodást kötött, hogy két tehetséges mongol fiatal a Puskáshoz kerüljön. Ha pedig valamelyikük elég tehetséges, azt az akadémia leigazolja. Így lett Mongólia történetének első profi európai légiósa Ganbold Ganbajar. A támadó középpályás máig a PFLA ifjúsági csapatának tagja – emlékezetett cikkében a 444.hu.

Az Orbánnal tartó delegáció persze nem kizárólag fociügyben ment tárgyalni az indonézekkel. Egy korábbi MTI-hír szerint Indonézia és Magyarország ötszázmillió dolláros közös befektetési alapot hoz létre, három katonai kórházat pedig magyar cégek hoznának rendbe. Emellett több indonéz hallgató jön majd hozzánk.

Hozzászólások