szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rongálást az Európai Baloldal elnöke vette észre, aki értesítette a polgármestert, valamint feljelentést tett a rendőrségen.

Horogkeresztet festettek a nácik ellen a Vörös Hadsereg oldalán harcoló magyar katonák emléktáblára a Vérmezőn – írta a Népszava.

A rongálást Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke vette észre, aki értesítette V. Naszályi Márta I. kerületi polgármestert, valamint feljelentést tett a rendőrségen.

A Budai Önkéntes Ezred II. világháborús emlékművénél lévő táblájára festett horogkereszt egyik szára hiányzik, Vajnai feltételezi, hogy az elkövetőt megzavarhatták.

A Budai Önkéntes Ezred hivatalosan 1945. február 12-én a kelenvölgyi iskolában alakult meg. A fasizmus ellen a Vörös Hadsereg oldalán harcolni kész katonák Variházy Oszkár alezredes parancsnoksága alatt álltak. A nagyjából 2500 létszámú seregből körülbelül 600-an estek el a felszabadító harcokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!