Megtépázza a szél az országot kedden is

Megtépázza a szél az országot kedden is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ország nagy részén kedden is szeles, zivataros idő várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.

Késő estétől átmenetileg veszít erejéből a szél, ám csak átmenetileg: kedd reggeltől ismét viharossá fokozódik az északnyugati légmozgás, óránként 65-90 kilométer sebességű széllökések várhatók.

Az északi országrész magasabban fekvő, hegyvidéki területin ennél is erősebb lehet a szél: 90 kilométer/óra fölötti sebességgel is fújhat.

Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala és Baranya megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

©

Kedd hajnaltól az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúlon, majd az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. Azokat néhol 70 kilométer/órát meghaladó szélroham kísérheti.

A zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

©

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul. Napközben 7-13 fokig melegszik a levegő.

Kibillent a Balaton a medréből a szélvihartól - videó

A tó vizét a szél áttolta a keleti medencébe, és elárasztotta a part menti területeket.

Hozzászólások