Leekens: Magyarországon irigylésre méltó minden, ami a futball körül történik

Leekens: Magyarországon irigylésre méltó minden, ami a futball körül történik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar válogatott korábbi kapitánya szerint több türelem járt volna neki.

A Pesti Hírlap készített interjút a belga edzővel, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapitányával, Georges Leekensszel, aki azt mondta, azért szerződött Magyarországra, hogy futballreformot csináljon, de erre szerinte nem hagytak neki elég időt.

A korábbi kapitány irányítása alatt a válogatott Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is kikapott, Fehéroroszország ellen pedig döntetlent játszott. Leekens erre azt mondta, megérti a szurkolók elkeseredettségét, “és még azt is mondhatnám, elfogadom a kritikát, csakhogy egy dolgot mindenképpen tisztáznunk kell: csupán tesztmeccseken kaptam lehetőséget a bizonyításra. (...) Ha hagytak volna dolgozni, igenis eredményeket mutattunk volna fel”.

Akik kritizálnak, legyen szó játékosról, vagy szurkolóról, és mindenekelőtt a médiáról, amelytől a legkevesebb türelmet kaptam, elfelejtik, hogy a magyar futballnak jelen pillanatban hol a helye a világban. Nem csodatévőnek jöttem, hanem azért, hogy segítsek

– mondta Leekens.

Bár Leekens megbukott, az interjúban ennek mégsem adta jelét. Mint mondta, “Magyarországon most irigylésre méltó minden, ami a futball körül történik”, Olyan új stadionjaik vannak, amit még Belgiumban is irigyelhetnek, és örüljünk, amiért ilyen futballszerető miniszterelnökük van. “Minden feltétel adott, hogy a futball fejlődjön. Megsúgom, Belgiumban is öt év kellett, amíg Eden Hazard, Kevin De Bruyne és a többiek beértek, ütőképes csapatot alkottak az irányításom alatt”.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Hozzászólások