szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összesen 69-en vannak hatósági házi karanténban a kerületben, közülük 8-an egészen biztosan koronavírusosak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal körzeti rendészei felkeresték a kerületben frissen hatósági házi karanténba kerülteket – számolt be Pikó András a Facebookon.

Az adataik szerint pénteken az országosan elrendelt 4700 személyből 69-en vannak a VIII. kerületben hatósági házi karantén alatt.

Közülük 8 igazoltan koronavírus által megfertőzött beteg, 44-en koronavírusos betegekkel korábban kapcsolatba került személyek, 17-en pedig külföldről hazatért állampolgárok. A polgármester tájékoztatása szerint a felkeresettek közül az önkormányzati gondoskodás lehetőségével 4-en éltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!