szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik állami szerepvállalást akar a lakáspiacon, a Fidesz-KDNP Karácsonyt próbálja sarokba szorítani.

Állami szerepvállalás kell a lakhatási válság megoldásában - közölte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.Az ellenzéki politikus arról beszélt: a rozsdaövezetekben épülő lakások áfájának csökkentése olyan jobbikos ötlet, amelyet "kilúgozva", fékezett habzásúvá téve tett magáévá a kormányoldal. Hangsúlyozta: a Jobbik támogatja, hogy legyen öt százalék az új építésű, közcélt szolgáló ingatlanok áfája, emellé szerintük létre kell hozni egy olyan alapot, amelyből azokat támogatnák, akik nem tudják kigazdálkodni az albérletük díját vagy nem tudtak az átütemezésről megállapodni a tulajdonossal.

Z. Kárpát Dániel hozzátette, mindezek mellé egy állami hátterű bérlakásépítési programot javasolnak. Megjegyezte: "ezek azok az idők, amikor fel lehet készülni az amúgy is meglévő lakhatási kataklizma felszámolására, az amúgy is tarthatatlanná vált albérletpiaci helyzet megoldására". A politikus szerint ha a piaci folyamatokra bízza a kormányzat a helyzetet, akkor pár havi csökkenés után menthetetlenül emelkedni kezdenek ismét az albérleti díjak.

A kormánypártok eközben a főpolgármesternél érdeklődnek a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatos helyzetről. Állításuk szerint Karácsony Gergely mindeddig nem válaszolt az idősotthonban történtekkel kapcsolatban a kormánypártok által feltett kérdésekre. Ezt Hollik István mondta szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte: pénteken arról érdeklődtek, igaz-e, hogy a járvány kitörésekor és utána hetekig nem volt főállású orvos az otthonban, igaz-e az, hogy hagyták távozni a korábbi orvost, aki visszavonta ugyan a járvány miatt felmondását, de munkájára az intézmény nem tartott igényt. Arról is érdeklődtek, hogy írattak-e alá titoktartási nyilatkozatot a korábbi orvossal, és ha igen, ezt miért tették, "mit kell titkolni".

Mindezt közlése szerint most azzal egészítették ki, igaz-e, hogy a mai napig nincs a Pesti úti idősotthonban orvos.

Emlékeztetett arra: a fővárosi önkormányzat által fenntartott intézményben kétszáznál is többen fertőződtek meg koronavírussal, ami a hazai betegek egyhetedét jelenti.

Meg kell vizsgálni a fenntartó felelősségét is - fogalmazott Hollik István, aki kérdésre válaszolva azt közölte, a politikai felelősség megállapítására ötévente nyílik módjuk a választópolgároknak, az önkormányzati választáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom” – Delhusa Gjont koronavírussal vitték kórházba

„Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom” – Delhusa Gjont koronavírussal vitték kórházba

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen