szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 34 feljelentést tettek a rendőrök szabálysértés miatt.

Csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai székháza előtt tartott demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom, amelyet a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetettek meg. A résztvevők később a késelés helyszínére vonultak.

Az ORÖ épülete elől, illetve annak közvetlen közeléből hat embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – tájékoztatta a rendőrség a hvg.hu-t. Mint írták, az intézkedés konkrét oka az volt, hogy

a gyűlésen részt vevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray és köveket) tartottak maguknál. A rendőrség a hat előállított személyt gyanúsítottként hallgatta ki, akik szabadlábon védekeznek.”

Azt is közölték, hogy szabálysértés elkövetése maitt 34 embert jelentettek fel.

A feljelentett személyek között voltak olyan személyek is, akiket a rendőrség több szabálysértés elkövetése miatt is feljelentett. Helyszínbírság kiszabására nem került sor"

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a megmozdulást nem engedélyezte; szerintük az gyűlésnek számított, ezért korábban tájékoztatták a párt tisztségviselőit a veszélyhelyzetben, mint különleges jogrendben a rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályozásról. A Mi Hazánk ennek ellenére megtartotta a demonstrációt, amelyhez később számos újpesti és ferencvárosi ultra csatlakozott.

A hatóság arról is tájékoztatott, hogy csütörtök este fél tízkor a Nyugati térről is előállítottak két embert. Mint írták, őket – a korábban meghirdetett rendezvénnyel szoros összefüggésben – csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják. Négy férfit bántalmaztak, akik közül az egyik könnyű sérülést szenvedett.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették.

A Demokratikus Koalíció és ellenzéki politikusok, valamint a főpolgármester kritizálta a rendőrséget azért, ahogyan a tüntetést kezelte.

Dudálni nem szabad, cigányozni igen - a DK magyarázatot követel Pintértől

A szélsőjobboldali párt és szimpatizánsai előbb az Országos Roma Önkormányzat székházánál demonstráltak, majd a Deák Ferenc térre vonultak. Több százan tüntettek „a bűnözés ellen".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hónapja nem találtak annyi új fertőzöttet Franciaországban, mint most

Két hónapja nem találtak annyi új fertőzöttet Franciaországban, mint most

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Ismét visszatér a kánikula

Ismét visszatér a kánikula