szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azon a napon ért véget a Korózs Lajos videóját érintő vizsgálat, hogy bejelentették: elkezdődik.

Hetekkel ezelőtt lezárta belső vizsgálatát a Magyar Szocialista Párt, amely Korózs Lajos a magát mentőnek kiadó N. Athinát szerepeltető videója miatt indult. Az eredményét azonban nem hozták nyilvánosságra – írja az Index.

Pedig az MSZP elnökhelyettese, Szakács László június 10-én jelentette be az ATV-ben, hogy a videó okozta botrány miatt vizsgálat és felelősségre vonás is lesz a pártban. Jelezte azonban, hogy szerinte Korózsnak nem kell lemondania a történtek miatt.

A lap most rákérdezett a pártnál arra, hol tart a folyamat, amire az a válasz érkezett, hogy „a belső vizsgálat, ahogy az az ATV június 10-i Egyenes beszéd című műsorában Tóth Bertalan elnök elmondta, lezárult”.

Tóth aznap este arról is beszélt a csatornának, hogy szerinte Korózs hitelességéhez nem fér kétség, a képviselő videójában szereplő, magát mentődolgozónak kiadó nő viszont, ha becsapta a közvéleményt, akkor súlyos kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek is.

A pártelnök célzott arra a nyomozásra is, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda indított az ügyben rémhírterjesztés miatt, ismeretlen tettes ellen. Később a rendőrség szóvivője az operatív törzs egyik sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy gyanúsítottként kihallgattak egy nőt, és házkutatást is tartottak az otthonában. A Magyar Nemzet szerint N. Athina panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A rendőrség az Index mostani megkeresésére nem árult el további részleteket a nyomozásról, azt sem közölték, hogy hallgattak-e ki tanúkat az ügyben. Az MSZP sajtóosztálya viszont azt válaszolta a lapnak, hogy

a hatóság a pártból senkit sem keresett meg.

N. Athina Korózs videójában azt állította, hogy mentőként dolgozik, és hogy az ágyfelszabadítások miatt tíz, kórházból kitett gondozottja közül kilenc rövid időn belül elhunyt. Később az Országos Mentőszolgálat és magán mentőcégek is cáfolták, hogy N. Athina valaha náluk dolgozott volna. Az MSZP előbb kiállt a nő mellett, ám hamar levette a videót, és jelezte: ha N. nem mondott igazat, akkor vállalnia kell a felelősséget. Korózs pedig azt nyilatkozta, hogy „nem nyomozgatott” N. után, mivel a nő az arcát és a nevét is vállalta ahhoz, amit elmondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Korózs a magát mentőnek kiadó nőt hibáztatja a botrányos videó miatt

Korózs Lajos továbbra is csak az illusztrációként felhasznált képek miatt kér elnézést, a felelősséget a nőre hárítja, akinek saját elmondása szerint nem ellenőrizte a hátterét. A nőről a héten kiderült, állításával ellentétben nem dolgozott mentőként, annál a cégnél sem, amit a 24.hu-nak megnevezett.