szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cégvezető a kirúgása után akcióba lendülhetett, és júniusban sorra jelentette a különböző hatóságoknak azokat az eseteket, amiknél szerinte jogsértések történtek. Ez vezethetett oda, hogy a polgármester inkább lemondott.

Csütörtök reggelre riporttal jelentkeztünk Balatonszemesről. Ugyanis a hét elején – a külső szemlélők számára úgy tűnt, szinte a semmiből – megválasztása után kilenc hónappal Szomorú Szilárd bejelentette, távozik a polgármesteri székből. A somogyi község fideszes vezetője hosszú, de inkább sokat sejtető, mint sokat mondó Facebook-posztban ecsetelte, miért döntött a távozás mellett.

Azt írta, ő szívvel és lélekkel végezte a feladatát, de nem arra vállalkozott, ami most a településen folyik.

Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt.

Szomorú szerint egyesek csak le akarták őt járatni. Helyben többen is beszéltek erről az állítólagos lejáratóról, de nem sikerült megtudni, ki is az, volt, aki azért nem akarta elárulni, mert azt sejtette, a történetnek lesz folytatása. Erről írt később a maradó képviselő-testület is, szerintük majd őket is megpróbálják lejáratni.

A 24.hu azonban arról ír, egy kirúgott cégvezető állhat a fideszes polgármester lemondása mögött. Ez a cégvezető pedig Havasy Tamás. Havasy május 29-éig a Szemesért Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője volt, Szomorú ekkor megszüntette jogviszonyát „vétkes kötelességszegés” miatt, a cégvezető ugyanis állítólag összekülönbözött egy gépkezelővel, és a vita tettlegességig fajult. Havasy azt állította a lapnak, hogy egy általa jogtalannak vélt kifizetés miatt a polgármesterrel is konfliktusa támadt. Havasy azt mondta a lapnak, hogy „amíg eljöttem, 2,5 millió forintot kellett kifizetnem jogtalanul különböző dolgokra, polgármesteri utasításra.” A kirúgása után pedig akcióba lendült.

Júniusban sorra jelentette a különböző hatóságoknak azokat az eseteket, amiknél szerinte jogsértések történtek. Ezek egy része visszanyúlik az előző ciklusba, egy része viszont Szomorú Szilárdot is érinti.

A Balatonszemesi Fidesz Szomorú távozása után azt írta, ez egy „felülről, ellenzéki oldalról tudatosan felépített lejáratási kampány része.” Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője is hasonlókról írt. „ez ám az igazi komcsi tempó! Valakit a lemondásba kergetni és utána álszent módon sajnálkozni azon, hogy ’kiáll a sorból…’ Sajnálom Szilárd.”

Az elmúlt napokban a hvg.hu és a 24.hu is többször kereste Szomorút, mindhiába. Azonban Szomorú nemrég újabb poszttal jelentkezett a település honlapján:

politikai, ideológiai szempontból hovatartozásom egy pillanatra sem ingott meg, az továbbra is töretlen. Döntésem mögött kizárólag helyi történések húzódnak meg, az országos politika semmilyen szerepet nem játszott elhatározásomban!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!