Virágfutárnak álcázva jutottak be egy nőhöz, majd összeverték, foglyul ejtették, kirabolták

Virágfutárnak álcázva jutottak be egy nőhöz, majd összeverték, foglyul ejtették, kirabolták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

600 ezer forintot zsákmányoltak egy Óbudán lakó nőtől, a rendőrség elfogta a tetteseket, és a felbujtójukat, a nő volt barátját.

Július 13-án éjjel jelentették a rendőrségnek, hogy egy óbudai társasház egyik lakója segítségért kiáltozik, mert bezárták a lakásába. A nőhöz emelőkosár segítségével jutottak be. Elmondta a rendőröknek, hogy az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte, majd meg is rúgdosták a támadók, megkötözték, száját kitömték, szemét is eltakarták. Utána hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték.

A támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket.

A BRFK nyomozói ezután a kamerafelvételek elemzését követően megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett, majd azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, majd a párt július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták.

A rendőrség S. Mátét és B. Vivient rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. Mátét és B. Vivient a sértett egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a cselekmények elkövetésére. A beszerzett információk alapján a rendőrök a 38 éves V. Bálintot 2020. július 18-án lakásán elfogták, majd előállították. A férfit felbujtóként rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos test sértés miatt gyanúsítottként kihallgatták, és az ő letartóztatását is indítványozták.

Hozzászólások