szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagy lehetőséget lát a főváros pesti oldalának erdeiben a Pilisi Parkerdő Zrt. A fejlesztések egyik eleme a Naplás-tóhoz tervezett kilátó. Az építmény ősszel már állni fog.

Már a héten elindul a kivitelezése annak a kilátónak, amit a pesti városi parkerdők fejlesztését kiemelten kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. terveztetett meg a XVI. kerületi Naplás-tóhoz. A cég szerint a főváros pesti oldalának erdőterületei komoly turisztikai lehetőségeket rejtenek, ezért is fontos az új kilátó-

A fák fölé magasodó építmény teljes panorámát nyújt az utóbbi években ipari övezetből egyre inkább lakó- pihenő övezetté átalakuló környékre - írta honlapján a Pilisi Parkerdő Zrt.

A Naplás-tavi kilátót a Robert Gutowski Architects tervezte, a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat közösen finanszírozza, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A munkálatokat várhatóan ősszel fejezik be. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indulnak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió

GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió

25 gyereket mérgezett meg egy kínai óvónő, halálra ítélték

25 gyereket mérgezett meg egy kínai óvónő, halálra ítélték

A víruskutató szerint nem megfelelő a tesztelés és a kontaktkutatás Magyarországon

A víruskutató szerint nem megfelelő a tesztelés és a kontaktkutatás Magyarországon