szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyi államtitkár a közösségi médiában szólt be a „balliberális seregnek”.

Közösségi oldalán válaszolt Menczer Tamás államtitkár a „hőbörgőknek, akik nem értik, hogy a Külügyminisztérium miért nem vonulhat home office-ba”. Mint írta, hogy „aki a Külügyminisztériumban dolgozik, az a Haza szolgálatára szerződött”, de arra nem tért ki, hogy milyen technikai (vagy más) akadálya van annak, hogy otthonról végezzék munkájukat a tárca dolgozói.

A felháborodásukat kifejezőknek azt írta: „A baloldal a bajban inkább hazavonulna. Ők meg ilyenek.”

Komoly felháborodást váltott ki szerdán Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentése, aki a nagyköveti értekezleten tartott beszédében árulta el, hogy kirúgást ígért azoknak, akik home office-ba akartak menni a járvány miatt.

Alkotmánysértő, törvényellenes - tiltakozik Szijjártó szavai ellen a Szakszervezetek Akciószövetsége

A szövetséget alkotó négy szakszervezet szerint a külügyminiszter nyíltan megfenyegette azokat, akik csak élnének a törvény biztosította érdekképviseleti jogosultságaikkal.

A kijelentésnek az ad élt, hogy Szíjjártóról augusztus 18-án jelent meg leleplező riport az Átlátszón: a lap munkatársai lefotózták a minisztert az ország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a jachtján, miközben a Facebook-oldalára több olyan fotó is felkerült, amelyeken mintha Budapesten dolgozott volna. A tárcavezető ezt követően azt mondta, nyaralása alatt is dolgozott.

A minisztert korábban munkatársunk is próbálta faggatni a témában:

Szijjártó a Semjén-érvelést vette elő a luxusjachtos magyarázkodása közben

Nem árulta el Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy kinek a pénzén nyaralt másfél hete az Adrián Szíjj László milliárdos vállalkozó luxusjachtján. A miniszter ugyanarra hivatkozott, mint annak idején a milliós vadászatot ajándékba kapó Semjén Zsolt: ez a magánélet része.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másmilyen volt a Hold tegnap éjjel, mint szokott

Másmilyen volt a Hold tegnap éjjel, mint szokott

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával