Novák Katalin a lombikprogramot védve reagált a győri megyéspüspök szavaira

Novák Katalin a lombikprogramot védve reagált a győri megyéspüspök szavaira

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A családügyi miniszter reagált Veres András püspök nyilatkozatára, amely szerint be kellene tiltani a mesterséges megtermékenyítést.

"Úgy látom, megint fellángoltak az indulatok a lombikprogram körül" – indítja a Facebookra kirakott videóját Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter miközben a szombati Magyar Hírlapot tartja a kezében. Ebben a lapszámban jelent meg Veres András győri megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnökével egy interjú, amelyben azt mondta, hogy szerint teljesen ki kellene iktatni a gyakorlatból lombikprogramot.

Novák a videóban igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a kormány kiáll a program mellett, is támogatja a beavatkozásokat, ezért is emelték duplájára a rendelkezésre álló forrásokat.

"Az a cél, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon" – mondta Novák.

A lombik vallásos alternatívájában csak hinni lehet, bizonyítani nehéz

Az egyház ajánlja, a nőgyógyászok és a meddőségi szakemberek viszont nem igazán veszik komolyan azt a természetes fogantatást elősegítő módszert, amelyet most a lombikeljárást elítélő Veres András püspök emelt be a közbeszédbe. Mi a NaProTechnológia, és ha olyan sikeres, mint azt hívei állítják, miért ez a kétkedés?