szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még a biztonsági őr is az állán hordta, de a húspultos és zöldségespultnál dolgozó eladók sem jól viselték a maszkot a XX. kerületi élelmiszerboltban. Az alkalmazottak pénzbüntetést is kaptak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szabálytalanul viselte a maszkot egy budapesti, XX. kerületi élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség három napra bezáratta az üzletet, a maszkhasználat szigorítására vonatkozó hétfőtől hatályba lépett jogszabály alapján.

Fokozták az ellenőrzéseket, és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre - mondta az MTI-nek Gál Kristóf, az ORFK szóvivője. A jogszabály kereskedelmi hatósági jogkörrel is felruházta a rendőrséget, amelynek értelmében akár be is zárathatják azokat az üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket ahol nem tartják be a szabályokat.

A kérdéses XX. kerületi élelmiszerüzletet kedd délután ellenőrizték, és azt látták, hogy még a biztonsági őr is az állára húzva hordta a maszkot - pedig neki kellett volna ellenőrizni, hogy mindenki megfelelően viseli-e -, illetve a húspult két férfi dolgozója, valamint a zöldségespult két női dolgozója is helytelenül hordta a védőeszközt.

A rendőrök szerint az, hogy a bolt alkalmazottjai egyszerre több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat, felveti az üzemeltető felelősségét is, ezért alkalmazták a legszigorúbb szankciót, a három napos bezárást.

Az alkalmazottakat ezen felül fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal is sújtották.

Az MTI szerint egy CBA-üzletről van szó.

A szóvivő szerint a jövőben is hasonló ellenőrzésekre lehet számítani a rendőrség részéről azokon a helyszíneken, ahol kötelező a maszkviselés. A szabályszegők ott is hasonló bírságokra számíthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó

Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó