szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök jókedélyű beszélgetést folytatott a külügyminiszterrel, amelyben azt is elmesélte, hogy a járvány kitörésekor elolvasta Camus Pestis című könyvét.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egészen különleges hangulatú videót töltött fel Orbán Viktor arról, ahogy a külügyminiszterével, az épp a koronavírus miatt karanténban lévő Szijjártó Péterrel beszélget számítógépen. Informatívnak nehéz lenne nevezni, inkább úgy érzi tőle az ember, belát a kulisszák mögé: arról például a miniszterelnöknek kellett szólnia, hogy Szijjártó leveheti a maszkot, mert a gép előtt nem tud fertőzni, de megjelennek a bajtársias bromance-re utaló nyomok is, egy percig sem kérdésessé téve, ki van magasabb pozícióban: “Te, azt mondták, hogy ipari mennyiségű vírus van benned” – mondta Orbán, aki meg is állapította, hogy a külügyminiszter valószínűleg egy szuperfertőzővel találkozott valahol, úgyhogy ne is menjen vissza két negatív teszt nélkül.

Szijjártó saját bevallása szerint “pontosan úgy érzi magát, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, aminek kapcsán még mindig több a kérdés, mint a válasz.” Szerinte mentálisan talán megterhelőbb a koronavírus, mint fizikailag.

A miniszterelnöknek a végére tanulságot is sikerült adnia Szijjártó helyzetéről:

Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha 60 felett lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, amit mondunk az időseknek meg a szüleinknek, azt komolyan kell venni. Hiába élték túl a világháborút, meg ‘56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egész egyszerűen elviheti őket.”

Állítása szerint Orbán a járványról érkezett első hírekre levette a polcról Albert Camus Pestis című könyvét, és elolvasta, és azt javasolta kollégájának is, hogy tegyen hasonlóképp.

Szijjártó Péterről délkelet-ázsiai útján, Kambodzsából Thaiföldre érve derült ki a múlt héten, hogy koronavírusos. A magyar delegáció ázsiai tárgyalása után több magas rangú kambodzsai képviselőben is kimutatták a koronavírust a kambodzsai magyar nagykövettel, Őry Csabával együtt, de Thaiföldön is találtak fertőzött magyar diplomatát. Arról nincs információ, hol kaphatta el betegséget Szijjártó.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása