szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

4136 új beteget találtak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szerdára 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 225 209-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, az ismert aktív fertőzötteké pedig 154 179-ra.

A koronavírus okozta Covid-19 betegség 165 ember halálát okozta a legutóbbi adatközlés óta, így a járvány áldozatainak száma 5142-ra emelkedett.

Egy nap alatt eddig még egyszer sem emelkedett ekkorát az elhunytak száma, az eddigi legrosszabb adatot november 29-én közölték, akkor egy nap alatt 156 ember halt bele a Covid-19-be.

Kórházban 7732 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma keddhez képest csökkent, akkor 7784 koronavírusos beteg volt kórházban, 662-en pedig lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma is folyamatosan emelkedik, jelenleg 65 888-en vannak.

Az aktív fertőzöttek 20, az elhunytak 23, a gyógyultaknak pedig 25 százaléka budapesti.

Az elvégzett tesztek száma szerdára 196 450-nel emelkedett, ennek oka az lehet, hogy most került be a tömeges szűrés eredménye.

Az operatív törzs közölte azt is, hogy jelenleg 383 óvodában egy-egy csoportot érintően, 191 óvodában és 122 általános iskolában az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 643 általános iskolában egy-két osztályt és 58 általános iskolában a teljes intézményt érintően digitális tanrendet. Ez azt mutatja, hogy a számok emelkedtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Márciusra ígéri a Johnson & Johnson az egydózisú koronavírus elleni vakcinát

Márciusra ígéri a Johnson & Johnson az egydózisú koronavírus elleni vakcinát