szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsonykor sem szabad elvenni a járványügyi intézkedések erejét – figyelmeztetett a Semmelweis Egyetem rektora.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Oroszországnak sürgősen meg kell növelnie a vakcinagyártási kapacitását, hiszen a saját polgárait is el kell látnia oltással, ebben segíthet Magyarország – mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klubnak adott interjújában. Hozzátette: biztos abban, hogy nem az orosz vakcinával fogják kezdeni az oltást, hanem azokkal, amelyekkel Európa több más országában is indulhatnak az oltások.

Megismételte a már sokszor elmondott számot, a lakosság nagyjából 60 százaléka kell, hogy beoltva legyen, vagy más átessen a betegségen ahhoz, hogy létrejöjjön a nyájimmunitás. De fontosnak nevezte emellett azt is, hogy egy-egy családon belül sok embert oltsanak be.

A járványügyi szigor Magyarországon európai szinten nem túl nagy, de nem is enyhe – mondta.

„Fontos, hogy karácsonykor se vegyék el a járványügyi intézkedések erejét”

– válaszolta arra a kérdésre, hogy mit vár a kormány hétfőre ígért bejelentéseitől

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit