Hét tisztséget is betöltött az újpesti önkormányzatban a felfüggesztett jobbikos, mindenhonnan kitették

Hét tisztséget is betöltött az újpesti önkormányzatban a felfüggesztett jobbikos, mindenhonnan kitették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz pénzen választási megfigyelőnek Afrikába repülő Szabó Balázs tanácsnokként, bizottsági tagként és alelnökként is tevékenykedett a IV. kerületben.

Az újpesti önkormányzat az összes tisztségéből visszahívta Szabó Balázst, akiről még a hvg360 írta meg, hogy egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Közép-Afrikába választási megfigyelőnek – derül ki a Déri Tibor, IV. kerület polgármestere által jegyzet határozati javaslatból.

Szabó összesen hét tisztséget töltött be Újpesten. A helyi önkormányzat 2019-ben egy határozattal Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sport Tanácsnoknak választotta, valamint tag lett a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságban, a Népjóléti és Lakásügyi Bizottságban, a Közbiztonsági Bizottságban és a Pénzügyi és Költségvetési Bizottságban, emellett alelnöke volt a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak.

Az önkormányzat egy másik határozatával Szabó Balázst a „Vizsgálóbizottság az egyes pénzeszköz-befektetésekkel kapcsolatos ügyek feltárására” elnevezésű ideiglenes bizottság tagjává is megválasztotta.

Oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője és egy exjobbikos

Egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is. A választás, amit megfigyeltek, különösen fontos volt Oroszországnak: a Kreml az elmúlt években szinte a teljes titkosszolgálati arzenálját bevetette azért, hogy komoly befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban.

Az újpesti önkormányzat szerdán kelt határozatával a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011-es törvény egyik bekezdésében foglalt jogköre alapján a tanácsnoki, bizottsági tag és bizottsági alelnöki tisztségéből is visszahívta Szabó Balázst a mai nappal.

A képviselőről kedd reggel írta meg a hvg360, hogy karácsonykor a Közép-afrikai Köztársaságba utazott magángéppel választási megfigyelőnek. Az utat egy olyan, oroszokhoz köthető berlini szervezet fizette, amely lengyel ágon Mateusz Piskorskihoz tartozik. Ő az a lengyel politikus, akit azzal vádolnak, hogy oroszoknak és kínaiaknak kémkedett. Később pártja, a Jobbik felfüggesztette Szabó Balázs párttagságát. A politikus jelezte, hogy nem adja vissza a mandátumát, amíg a párt etikai bizottsága ki nem vizsgálja az ügyét.

Hozzászólások