szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Armin Laschetnek szóló gratulációt a Miniszterelnöki Sajtóiroda tolmácsolta, bár azt látszólag a Fidesz elnökeként fogalmazta Orbán Viktor.

Orbán Viktor levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához – közölte Havasi Bertalan. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár idézte is Orbánt, aki ez alapján voltaképpen nem a komrány tagjaként, hanem a Fidesz elnökeként üdvözölte Laschetet.

Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez. Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására.

– írta Orbán. A Fidesz elnöke bízik abban – folytatja a közlemény –, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról. Orbán végül jó egészséget és sok sikert kívánt Laschetnek.

Havasi látszólag pártkommunikációt folytatott a Fidesz-elnök gratulációjának tolmácsolásával. Nem ez lenne az első hasonló: Szijjártó Péter például decemberben találkozott egy sor szélsőjobboldali európai politikussal, és bár külügyminiszterként, állami különgéppel utazott, minden valószínűség szerint az Európai Néppártból távozni készülő Fidesz érdekében tárgyalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Karikó Katalin: Lehet hosszabb időt hagyni a koronavírus elleni oltás két dózisa között

Karikó Katalin: Lehet hosszabb időt hagyni a koronavírus elleni oltás két dózisa között

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá